Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MESS’te önemli açıklamalar: İhracatımız 261 milyar dolara yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MESS kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen toplantıya katılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 51. Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından derlenenler;

“Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası kıymetli mensupları, değerli sanayicilerimiz sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Genel kurulun sendikamız, ülkemiz ve tüm dünya için hayırlı olmasını diliyorum. Yönetimi tebrik ediyor ve başarılarının devamını temenni ediyorum. Sendikamız 14 Ekim’de 65. kuruluş yıl dönümünü geride bıraktı. 264 üye şirket sendikamızın çatısı altında yer alıyor. MES 1 milyon kişiye istihdam sağlıyor. MES üyelerimiz burs programı ile de nitelikli insan kaynağına katkı sağlıyor. 50 bin bursiyere ulaşarak eğitime destek veren sendikamızı kutluyorum. İnsana yapılan yatırım bir ülkenin geleceğine yapılmış en büyük yatırımdır.”

2005 YILINDAN BUGÜNE 13,5 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM OLUŞTURDUK

Rezervlerimiz artmaya devam ediyor. Eylül itibariyle ihracatımız 261 milyar dolara yükseldi. Bu yılkın ilk 8 ayında istihdam artışı 264 bin oldu. İşsizlik oranı da yüzde 8,5.

2005 yılından bugüne 13,5 milyon kişiye istihdam oluşturduk. Gençler ve kadınlara öncelik veriyoruz. İş pozitif programımız ile 600 binden fazla kadınımızı iş hayatına kazandırdık.

son yıllarda esnaf, tüccar, sanayici dahil iş verenlerimizin en çok şikayet ettiği sorunların başında çalıştıracak personel bulamamak geliyor. Çalışanın, üretenin, ihracat yapanın yanında olmaya devam edeceğiz. İş gücü piyasasında kayıt dışılığı önlemeyi destekleyici politikalarımız sürecektir.

Enflasyonla mücadele kayda değer mesafe aldık. Dişimizden tırnağımızdan ayırıp bir kenara koyduğumuzun düşmanı enflasyon dizginlenmeye başladı. Enflasyon 26,1 geriledi. Yeterli mi, değil. Olmadığının farkındayız. Biraz daha sabredip çok daha güzel sonuçları birlikte göreceğiz. Ekonomi programımız asla tek ayaklı değil. Asla mali sıkılaştırma ve enflasyon odaklı değil. Mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. Deprem harcamaları dışındaki tüm harcamalarda tasarruf bilincini ön planda tutuyoruz.

“ÜLKE TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET EDEN MUHALEFET GÖRDÜ”

Sondajlarla petrol, doğal gaz ararken, yılların ihmallerini ortadan kaldırırken muhalefetin ve belli çevrelerin neler yaptığını hepimiz hatırlıyoruz. Mega projelerin mahkemelerle engellemeye çalışılırken, savunma sanayi şirketlerimizin iftiralara uğramasına, ülke ülke dolaşıp yabancı yatırımcılara ‘gelmeyin’ denilerek yapılan her türlü sabotajlarla karşılaştık.

Detaylar gelecek…

Yorum yapın